aneb Kajak na vodítku a velký tým za zády

Kdo alespoň jednou navštívil kayakaroundeurope.com, nemohl si jistě nevšimnout mojí spolupráce s GPS Dozorem. Není tajemstvím, že prvoplánově se jednalo pouze o zprostředkování mé polohy těm, co mě sledují. Ovšem přesnost, spolehlivost a perfektní spolupráce s týmem z GPS Dozoru se ukázaly na mé cestě kolem Evropy na kajaku přínosné hned z několika dalších úhlů.


GPSpng


Pět plusů, které stojí za zmínku.

  • Bezpochyby první plus je, že mám lokátor kdesi v kajaku a nemusím se o něj starat třeba i několik měsíců, to je naprosto geniální.
  • Druhým velkým plusem je, jak přesně, rychle, spolehlivě znají všichni mou polohu.
  • Třetím plusem je perfektní práce týmu v GPS Dozoru. Díky tomu nemusím na lokátor ani pomyslet. Přijde-li po pár měsících čas lokátor dobít, prostě mi pošlou SMS nebo email s dostatečným předstihem. Takže ti, co mou polohu sledují pravidelně, mají vždy přesné údaje.
  • Čtvrté plus, které jsem odhalil až během cesty, je možnost pro mne samotného se zpětně podívat na již ujetou trasu. Díky tomu mám nejen přehled a lépe se mi má cesta vysvětluje místním lidem, ale také pro mne samotného působí motivačně, když vidím, co mám již za sebou.
  • Páté a pro mě nenahraditelné plus je lokace mého kajaku v momentech, kdy u něho nemohu fyzicky být. Jsou to momenty, kdy potřebuji jít nakoupit do vzdáleného města nebo se jen vzdálím do nějaké kavárny, abych mohl na nějaké místní wi-fi pracovat a sdílet mou cestu. Protože lokátor má i pohybové čidlo, bezpečně vím, zda se kajaku třeba jen někdo dotkne. Díky tomu se mohu od kajaku klidně vzdálit a nemusím ho chodit každých deset minut kontrolovat.
  • Šesté plus, i když jsem jich předesílal jen pět, je hlavně pro ty, kteří mne na mé cestě doprovází. Již několikrát mne doprovázeli lidé pěšky, autem či na kole. Najít se každý večer s někým, kdo mě třeba po souši doprovází na kole, je díky mé lokaci prostě hračka.

    Snímek obrazovky 2015-08-04 v 10.26.47


Děkuji GPS Dozoru za jejich dobře odvedenou práci. Mít tento tým za zády je mi potěšením.
Z cesty kolem Evropy na kajaku…

Jiří Oliva

www.kayakaroundeurope.com

web422

2 komentářů

  1. Alušice-Reply
    04/08/2015 at 13:43

    Milý Ferdo,
    připojuji se k Tvým díkům GPS Dozoru. Jak už jsem jednou psala, nemine den, kdy bych se nemrkla, kudy Tvá cesta vede. Díky navigaci je to báječně jednoduché 🙂 Chtěla bych ale i Tobě poděkovat, že se s námi „doma“ dělíš o své postřehy, pocity a zásoboješ nás video i foto dokumentací. Ať Tě Neptun ochraňuje při Tvé plavbě. Těším se na další příspěvky na blogu.

  2. mamča-Reply
    10/08/2015 at 21:19

    Ahoj Jiříku,

    vše už tu napsala Aluš, mohu připojit jen to prosté „DĚKUJI“ za každý krok, který můžeme s Tebou sledovat a tím být s Tebou.
    pa máma

Zanechat komentář