Materiál na stavbu vozíčku jsem dostal od kamaráda Hýni, který má ve Slaném cyklo-obchod, a tak mě obdaroval vším možným. O samotnou konstrukci se pak postaral další kamarád Darek. Ten má zase vybavenou dílnu na renovaci starých motocyklů. Před vyplutím toho bylo mnoho, co zařizovat. Byl jsem tedy rád, když jsem mohl Darkovi zaslat rozměry kajaku pouze SMS zprávou a on řekl, že se o konstrukci vozíčku postará.

web232

Vozíček se poprvé viděl s kajakem až při zahájení přechodu z Hluboké n. V. do Lince. A vše pasovalo naprosto přesně. Dokonce i brzdu vozíček dostal. Ta se hodila, zvláště když jsem klesal z hor k Dunaji. Ubrzdit více jak 100 kg vážící kajak tak bylo mnohem snazší. Po cestě jsem se nesetkal s jedinou překážkou, kterou by vozíček nedokázal překonat. Nemusel jsem se ani obávat polních či lesních cest. Po více jak 150 km vozíček mou neopatrností potkala nehoda. Stalo se tak na posledních 2 m cesty. Přímo v Linci nadosah Dunaje. Při sjezdu k vodě jsem na prudkém břehu neudržel rovnováhu a celý kajak se mi převrátil.

web40

Ovšem zde příběh nekončí. Potkal jsem v ten okamžik Ninu. Slečnu žijící nedaleko Vídně. Vozíček se jí velice hodí na transport jejího kajaku na vodu. Požádala mě o něj a po drobné opravě kolečka ho dále používá.

web41

 

web54Děkuji všem, kteří se podíleli na konstrukci či myšlence tohoto vozíčku. I všem těm, kteří pomáhali s jeho transportem, přesunem, tažením či tlačením. Mně posloužil skvěle a sloužit bude i nadále 🙂

Zanechat komentář